Търсене на
контакти на фирми
 

"Доброто работи". Хората, които купиха респиратори, за да помогнат в борбата с коронавируса

Изброяването на техните имена би заело десетки страници. 766 дарители са събрали над 100 хиляди лева за борбата с коронавируса в България. Благодарение на инициативата им ще бъдат спасени животи.

Кампанията на фондация "Bcause” и проект "За доброто” стартира едва преди седмица. В сряда с част от събраните средства, организаторите вече са успели да купят три респиратора.

"В една фирма в Стара Загора намерихме единствените три респиратора за продан у нас. Това е просто страхотна новина” , разказва пред Свободна Европа Веселина Йорданова от “Bcause”.

"Те са втора ръка “Сименс”, но имат 6 месеца гаранция. Новите струват по 50 хиляди евро. Ние ще платим 96 хиляди лева общо. Два отиват в “Пирогов” и един в инфекциозното отделение на пловдивската болница “Свети Георги”.

Йорданова споделя, че в момента “отвсякъде валят заявки за помощ”.

"В момента имаме над 50 запитвания, предимно за предпазни средства. Обслужваме ги по ред на номерата, засичаме нуждите с намерените средства. Сега е трудно откриването на предпазни облекла и поръчката им. Вчера дарихме на столичната пожарна 10 предпазни екипа, очила и ръкавици”.

Средствата се събират онлайн на platformata.bg. Там могат да се правят дарения и от индивидуални лица, и от компании.

"Вече ни подкрепиха над 10 фирми и много техни служители. Доброто работи. Това обединява хората”, казва Йорданова.

До момента са изхарчени близо 27 хиляди лева за предпазни материали, а сумата в дарителските сметки расте. Освен болници, с организацията се свързват и много социални домове.

Йорданова и колегите й правят всичко възможно да помогнат на повече хора. Признава, че често чува критиката "Защо го правите, това е работа на държавата”?

"Да, това е работа на държавата, но докато чакаме държавата, може да направим нещо и ние”, отговаря Веселина./ngobg.info

 

Прибави коментар

   
Име * :
Град :
Коментар * :
 
Прибави