Търсене на
контакти на фирми
 

ПРОЦЕДУРА "ЛИЧНОСТНО РАЗВИТИЕ НА ЛИЦАТА С ПСИХИЧНИ РАЗСТРОЙСТВА И ИНТЕЛЕКТУАЛНИ ЗАТРУДНЕНИЯ"

ПРОЦЕДУРА

Kрайният срок за подаване на проектни предложения по процедура "Личностно развитие на лицата с психични разстройства и интелектуални затруднения" на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ е 3 януари 2020 г.

Могат да кандидатстват доставчици на социални услуги, в партньорство с неправителствени организации. Основната цел на процедурата е да бъде оказана по-пълноценна подкрепа и социално включване на хората с психични разстройства и интелектуални затруднения, ползващи резидентна грижа, включително в специализираните институции. Проектните предложения трябва да включват дейности целящи подобряване качеството на живот и осигуряване на достъпни, висококачествени и устойчиви услуги на хората с психични разстройства и интелектуални затруднения. Ще бъде подкрепено реализирането на собствени програми на доставчици на социални услуги. Програмите трябва да включват личностно развитие, придобиване на умения за самостоятелен живот, терапевтични дейности за компенсиране на трудности в развитието на хората с интелектуални затруднения и психични разстройства, както и насърчаване на доброволчеството.

Общият бюджет на операцията е 2 млн. лв. Реализира се по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ (ОПРЧР) с финансовата подкрепа на Европейския социален фонд.

Повече информация и необходимите документи за кандидатстване можете да намерите на уебсайта на ОПРЧР на следния линк:
https://esf.bg/…/lichnostno-razvitie-na-licata-s-psihichni…/

#ОПРЧР #СоциалниУслуги

 

Прибави коментар

   
Име * :
Град :
Коментар * :
 
Прибави