Търсене на
контакти на фирми
 

Консерваторите: След Брекзит всички имигранти ще се подчиняват на еднакви правила

 Консерваторите: След Брекзит всички имигранти ще се подчиняват на еднакви правила

Управляващата във Великобритания Консервативна партия обяви днес, че ще третира гражданите на Европейския съюз по същия начин, както имигрантите от останалите страни в света, когато свободното движение на хора приключи през януари 2021 г., предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Излагайки в навечерието на парламентарните избори в страната на 12 декември подробности за имиграционната си политика след Брекзит, консерваторите казаха, че гражданите на страните от ЕС ще трябва да изчакват, както и всички останали, 5 години, преди да получат достъп до социални помощи, и ще трябва да плащат допълнителна такса, за да получат достъп до британската национална здравна система.

"Напускайки ЕС, ние получаваме нова възможност за честно отношение и за да гарантираме, че всички, които пристигат тук, ще бъдат третирани еднакво. В нашата имиграционна система всички ще се подчиняват на еднакви правила", се казва в изявление на премиера Борис Джонсън, цитирано от Ройтерс.

Консерваторите вървят уверено напред

Британският премиер Борис Джонсън обяви вчера, че всеки кандидат от Консервативната партия на парламентарните избори лично му е обещал да гласува за сделката му за Брекзит в Камарата на общините, ако той получи мнозинство на изборите.

Всичките 635 кандидати от Консервативната партия, участващи в изборите, поеха към мен ангажимент, ако бъдат избрани, да подкрепят сделката ми за Брекзит, така че да се сложи край на неяснотата и най-сетне да напуснем Европейския съюз, заяви премиерът, цитиран от ТАСС.

Публикувани вчера допитвания показват, че консерваторите на Джонсън се ползват с най-голяма подкрепа от 2017 г. насам, предаде Ройтерс. Четири проучвания показват преднина между 10 и 17 процентни пункта на консерваторите пред лейбъристите./dir.bg

 
 

Прибави коментар

   
Име * :
Град :
Коментар * :
 
Прибави