Търсене на
контакти на фирми
 

Защото СМЕ ХОРА!

Защото СМЕ ХОРА!

За поредна година, „Каритас България" стартира кампанията „Защото СМЕ ХОРА!", която ще протече в периода 11.11. 2019 г. – 31.03.2020 г. С нея искаме да помогнем на възрастните хора в България да изживеят старините си достойно. Защото правото на достоен живот е изконно за всеки човек, във всеки етап от живота му.

Фина и Димо са възрастно семейство от село Граматиково. Животът в малкото странджанско село лека-полека замира - няма лекар, училището и детската градина са затворени, младите хора са напуснали селото и са се установили в големите градове в България или в чужбина. Възрастните хора все по-трудно се справят с ежедневието си и с болестите, които ги съпътстват.

За съжаление, Фина и Димо не са изолиран случай. Голяма част от възрастните хора (65 г. +) в България живеят в изолация, забравени и притихнали в своя дом. Много от тях са с влошено здраве и имат нужда от наблюдение и специализирани грижи, като в същото време – имат ограничен или липсващ достъп до отговарящи на нуждите им здравни и социални услуги.

За да бъде в подкрепа на възрастните хора в България, „Каритас“ вече 17 години реализира услугата „Домашни грижи”, чрез която мобилни екипи от медицински сестри и социални помощници, посещават възрастния човек в дома му и му предоставят нужните грижи, съобразени с неговите здравни и социални потребности. Сътрудниците на „Каритас“ посещават възрастните хора ежеседмично, а в някои случаи и ежедневно.

През годините „Каритас“ създаде 9 центъра за Домашни грижи, като мобилните екипи към тях осигуряват професионални домашни грижи на 370 възрастни хора от 14 населени места в България. Освен с професионални грижи, сътрудниците на „Каритас“ помагат на възрастния човек с топлото си и приятелско отношение, с което отнемат болката, разсейват самотата и осмислят монотонните и не леки дни на старостта му.

Услугата „Домашни грижи на „Каритас“ помага на възрастните хора да не губят надежда, вяра и достойнство, осъзнавайки, че не са сами в трудностите, които изпитват и че има хора, на които могат да разчитат.

Бъдете част от нашата кауза! Нека заедно помогнем на възрастните хора да изживеят старините си достойно. Защото СМЕ ХОРА и защото правото на достоен живот е изконно за всеки човек, във всеки етап от живота му

Може да изразите подкрепата си, като:

Дарите по банков път, с основание за плащане: Домашни грижи на „Каритас“:

РайфайзенБанк
IBAN: BG71 RZBB 9155 1060 1693 15
BIC: RZBBBGSF
Основание за плащане: Домашни грижи на „Каритас“
Титуляр на сметката: „Каритас България“

Дарите онлайн: www.homecare-support.caritas.bg

Изпратите SMS с текст DMS CARITAS на 17777 на цена 1 лв. за всички мобилни оператори.

Станете постоянен месечен дарител с дарение от 2 лв., чрез SMS с текст DMS CARITAS на номер 17 777 (за всички мобилни оператори).
 

Благодарим ви, че помагаме заедно!

Медийни партньори:

БНТ, „БТВ медия груп“, БНР, радиоверига „Фокус“, Столична община, „Метрополитен“./ngobg.info

 

Прибави коментар

   
Име * :
Град :
Коментар * :
 
Прибави