Търсене на
контакти на фирми
 

Представяме традиционни занаяти на фестивал в Обединените арабски емирства

Представяме традиционни занаяти на фестивал в Обединените арабски емирства

Националното изложение на художествените занаяти и изкуствата в троянското село Орешак ще представи България в „Седмица на културното наследство“ в Шарджа, Обединени арабски емирства от 15 до 20 октомври, съобщават от общинската администрация.

Поканата е от Института за историческо наследство в Шарджа. Групата, която ще пътува, ще е от 20 човека и ще се води от управителя на Националното изложение Иван Чакъров. Направеното предложение идва след участието на посланика на ОАЕ в България Абдулуахаб Насър ал Наджар в международния фестивал на занаятите и изкуствата от 3 до 5 май в изложбените зали на Националното изложение.

Експозиция на предмети на занаятите, танцови пърформънси, музикални изпълнения, магията на глината и традиционна българска кухня са част от нещата, до които ще могат да се докоснат жителите и гостите на Шарджа и ОАЕ. Целта е популяризиране на богатите културни традиции на България и създаване на туристически интерес.

Вече са подготвени няколко билборда в Шарджа с някои от най-типичните за България места. Ще бъде издадена от организаторите и книжка за България и нейните забележителности. ОАЕ имат интерес към минералните извори и културния туризъм, допълват от общинската администрация.

От там припомнят, че през април 2019 г. кметът на община Троян Донка Михайлова и управителят на Изложението Иван Чакъров са водили делегация за участие в Международния панаир на културните индустрии в град Нинбо, Китай. Българският щанд е бил отличен с голямата награда за „най-атрактивно представяне на културните традиции“, предава БТА./agrozona.bg

 

Прибави коментар

   
Име * :
Град :
Коментар * :
 
Прибави