Търсене на
контакти на фирми
 

Програма „Роботика за България" търси да подкрепи мотивирани учители от цялата страна

Програма „Роботика за България

Търсят се мотивирани учители, които да бъдат ментори на училищен отбор по роботика в петото юбилейно издание на програма „Роботика за България".

Програмата подпомага учителите като осигурява специализирано обучение, онлайн подкрепа, оборудване за дейността на един отбор – комплект Lego с програмируем модул – Mindstorm educations 45544 и състезателно поле. Подкрепяйки учителите да бъдат ментори на училищен отбор по роботика, програмата насърчава интереса на учениците към науката и технологиите и им предоставя възможност да работят в екип като истински изследователи.

Програмата е отворена за учители от цялата страна, бъдещи ментори на отбори. Задължително е един менторски екип да бъде съставен от двама учители, които да са преподаватели в едно и също училище. Могат да кандидатстват учители както от общински, така и от частни училища. Повече подробности в указанията за кандидатстване.

Кандидатстването става чрез изпращане на попълнен пакета документи за кандидатстване на електронна поща: konkurs@frgi.bg в срок до 30 септември 2019 г. Документите са достъпни от сайта на ФРГИ тук.

До момента благодарение на програмата близо 150 учители от страната са обучени както в областта на роботиката, така и в придобиването на редица меки умения. Подкрепени са над 1000 ученика от 110 отбора в близо 80 училища в 77 села и градове в страната. Програмата популяризира роботиката в над 80 общности, достигайки до най-малко 200 000 души.

Разделени в училищни отбори по роботика, учениците конструират и програмират роботи, които изпълняват социално значими мисии. В рамките на инициативата учениците разработват научно-изследователски проекти, свързани с опазване на околната среда. Добавена стойност на инициативата са придобитите у децата умения за работа в екип. Инициативата стимулира интереса на учениците към науката и технологиите и предоставя възможност за учене чрез преживяване.

 

ngobg.info

 

 

 

Прибави коментар

   
Име * :
Град :
Коментар * :
 
Прибави