Търсене на
контакти на фирми
 

Стартира международен конкурс за иновативни инструменти за кариерно ориентиране

Стартира международен конкурс за иновативни инструменти за кариерно ориентиране

Стартира международен конкурс за иновативни инструменти за кариерно ориентиране.

Инициативата е част от европейския проект FUTURE и има за цел да насърчи, отличи и популяризира иновативни инструменти, интерактивни игри (традиционни и дигитални), платформи и др. методи за кариерно ориентиране, информиране и консултиране, базирани на игри.

Конкурсът е насочен към специалисти по кариерно консултиране във всички сфери на образованието и обучението от цяла Европа. Те могат да се включат като индивидуални участници, професионални екипи или смесени екипи, съставени от професионалисти и представители на целевите групи.

Кандидатстването става чрез електронен формуляр. Крайният срок е 31 декември 2019.

Кандидатурите ще бъдат оценявани от жури въз основа на следните критерии: иновативност, въздействие и възможност за разпространение на резултатите. Резултатите ще бъдат обявени през февруари 2020.

Награди

  • Победителят от всяка държава ще бъде награден с участие в учебна визита в Euroguidance Europe, UK.
  • Участниците и екипите, представили трите най-добри практики, ще бъдат поканени да демонстрират своите инструменти по време на финалното събитие в съответната държава в края на 2020.
  • Отличените 3 най-добри инструменти и игри ще бъдат представени в електронна книга и ще бъдат разпространени чрез мрежата на Еврогайдънс в цяла Европа.
  • Всички участници в конкурса, получили над 80 точки, ще получат сертификат, а техните инструменти ще бъдат представени в уебсайта и на Facebook страницата на проекта Future Time Traveller.

Конкурсът е част от дейностите по проект FUTURE, чиято цел е да трансформира кариерното ориентиране за поколението Z. Основният продукт на проекта е иновативната кариерна игра в 3D виртуален свят "Пътешественик в бъдещето", която запознава младите хора с професиите на бъдещето чрез дигитални приключенски мисии и предизвикателства.

В инициативата участват 7 организации в цяла Европа: Фондация на бизнеса за образованието, България (координатор на проекта); CTI – Гърция, EBCC – Португалия, CIAPE – Италия, University of Lodz – Полша, Innovation in Learning Institute – Германия и Aspire-igen – UK.

У нас конкурсът се провежда с подкрепата на Euroguidance България.

Вижте повече информация на сайта проекта http://future-time-traveller.eu/bg/конкурс-за-иновативни-кариерни-услуг/

ngobg.info

 

Прибави коментар

   
Име * :
Град :
Коментар * :
 
Прибави