Търсене на
контакти на фирми
 

Покана за кандидатстване: Награда за човешки права на Френската република

Покана за кандидатстване: Награда за човешки права на Френската република

Наградата за човешки права на Френската република „Liberty-Equality-Fraternity" за 2019 г. е отворена за кандидатстване.

Заявления за участия чрез проект могат да подават неправителствените организации и граждани. Двете теми, избрани в 32-ото издание на конкурса са:

- Младите защитници на човешките права

- Задължението за братството (в смисъла на Член 1 от Всеобщата декларация за правата на човека, а именно: „Всички хора се раждат свободни и равни по достойнство и права. Те са надарени с разум и съвест и следва да се отнасят помежду си в дух на братство“.).

Заявленията могат да бъдат подавани до 14 октомври 2019 г.

Победителите ще бъдат избрани въз основа на дейностите, които извършват в защита на човешките права, както и проектите, с които кандидатстват в конкурса.

Петимата лауреати на Наградата ще бъдат поканени на тържествена церемония в Париж около 10 декември 2019 г. Те ще получат медали и ще споделят наградния фонд от 70 000 евро, отпуснат от Националната консултативна комисия по правата на човека на Франция. С тези средства те ще имат възможност да реализират проектите, с които са кандидатствали.

Всички подробности за конкурса можете да прочетете на неговата интернет страница (на френски език)./ngobg.info
 
 
 

Прибави коментар

   
Име * :
Град :
Коментар * :
 
Прибави