Търсене на
контакти на фирми
 

Общинският фонд за подкрепа на местни инициативи в Кюстендил финансира изграждането на зелен кът

Общинският фонд за подкрепа на местни инициативи в Кюстендил финансира изграждането на зелен кът

Общинският фонд за подкрепа на местни инициативи в Кюстендил е финансирал изграждането на зелен кът на ул. "Иларион Макариополски" в града. Проектът е бил реализиран с подкрепата на местното читалище "Братство", а дейностите по него са били реализирани с участието и доброволния труд на жителите в квартала, съобщиха от читалището.
 

При изпълнението на проекта е бил почистен и облагороден района, засадени са били нови растения и са монтирани пейки, улично осветление и детски съоръжения.
 
Изграденият кът, с безвъзмездния труд на гражданите, ще засили общественото внимание и ангажираност за опазване на околната среда, както и ще развие чувство за съхранение на съоръженията и опазване на придобивките, каза председателят на читалище "Братство" Иван Андонов.
 
Общината в Кюстендил за втора поредна година проведе процедура за проектни идеи за финансиране от Общинския фонд за подкрепа на местни инициативи към Община Кюстендил, като общата стойност на финансовата подкрепа за една местна инициатива е до 2 000 лв.


Основната цел е предоставяне на безвъзмездна финансова помощ за подобряване на физическата и жизнената среда в Община Кюстендил, осигуряване на екологична среда с по-високо качество на живот и нови възможности за икономическо и социално развитие./ngobg.info

 

Прибави коментар

   
Име * :
Град :
Коментар * :
 
Прибави