Търсене на
контакти на фирми
 

Започва набирането на проекти за „Избери, за да помогнеш"

Започва набирането на проекти за „Избери, за да помогнеш

От началото на кампанията през 2009 г. Райфайзенбанк е подкрепила общо 257 каузи с близо 3 млн. лв.
 

Райфайзенбанк започва набирането на проекти за новото издание на благотворителната инициатива „Избери, за да помогнеш“, която ще се проведе за 11-а поредна година. Организациите могат да кандидатстват за подкрепа от 1 юли до 1 август, като подадат на мейл sponsorstvo@raiffeisen.bg своите предложения по унифициран формуляр, публикуван на сайта на инициативата https://izberi.rbb.bg/za-nas/kriterii-izbor/, в сферите здравеопазване, социални дейности, култура и образование, опазване на околната среда.

Десетата юбилейна дарителска кампания събра над 260 хил. лв. в подкрепа на 24 важни за обществото каузи. От 2009 г. досега „Избери, за да помогнеш” е подкрепила общо 257 значими проекти с близо 3 млн. лв.

Сред акцентите тази година са иновациите в медицината и образованието; навременната профилактика и лечение на редките болести при деца и възрастни; подкрепата за самотни възрастни хора и за деца с психични заболявания и тежки физически увреждания; съхраняването и популяризирането на българското културно наследство – фолклорни традиции, обичаи, занаяти; превенцията, опазването и съхранението на българските гори и опазването на местообитанията.

Получените предложения ще бъдат разгледани от Комисията по спонсорства и дарения на Райфайзенбанк (България). Сред основните критериите за включване в дарителската кампания са устойчивостта на проекта, неговата конкретика, целева група и измеримост на резултата, както и условието да не се надхвърля мащаба на кампанията и националния й характер.

Избраните проекти ще бъдат оценявани за висока обществена значимост от външни експерти и финално одобрени от Управителния съвет на банката през есента, преди да започне набирането на средства за реализирането им. И през тази година банката ще добавя средства към дарената сума от всеки неин служител, а чрез публичната платформа izberi.rbb.bg всеки може да окаже подкрепа за избраната кауза.
ngobg.info
 

Прибави коментар

   
Име * :
Град :
Коментар * :
 
Прибави