Търсене на
контакти на фирми
 

Занаятчийски продукти от България и Румъния гостуват на базар във Велико Търново

Занаятчийски продукти от България и Румъния гостуват на базар във Велико Търново

Базар на занаятчиите ще бъде един от акцентите в лятната програма на Велико Търново. Събитието ще се проведе на 6 и 7 юли, като ще даде възможност на производители и творци от двете страни на река Дунав – България и Румъния, да представят своите традиции, обичаи, старинни техники и производства, култура и фолклор. 38 атрактивни павилиона ще са на разположение на занаятчиите в парк „Марно поле“ в града, а на специална сцена местни и гостуващи формации ще могат да пресъздадат обреди, свързани с традиционните занаяти, съобщават от Община Велико Търново.

Базарът е част от проекта “FairDeal – мрежа – платформа за бърза доставка на уникални занаятчийски продукти в района на трансграничното сътрудничество“, с водеща организация Община Велико Търново и партньори – Асоциация „Диманш“ (Румъния) (DA), Двустранна Българо-Румънска Търговска Камара (България) (BCCBR) и Национален театър „Марин Сореску“ – Крайова (Румъния).

На базара място има за производители на кулинарни и стопански продукти както от Велико Търново и областта, така също от всички български и румънски области, част от трансграничния регион на двете държави.

В рамките на форума ще се проведе и семинар, на който ще бъде представена първата по рода си платформа за електронна търговия чрез виртуални магазини за занаятчийски продукти FairDeal. Чрез нея производителите ще могат да предлагат своята продукция безплатно в рамките на проекта. Създаването на иновативната маркетинг система е финансирана по Програма Interreg V-A Румъния – България 2014-2020, по приоритетна ос 4 – „Квалифициращ и приобщаващ регион“./agrozona.bg

 

Прибави коментар

   
Име * :
Град :
Коментар * :
 
Прибави