Търсене на
контакти на фирми
 

Лидерите в българския бизнес с награди за 30-годишния юбилей на списание "Икономика"

 Лидерите в българския бизнес с награди за 30-годишния юбилей на списание

Списание "Икономика" отпразнува своя 30-годишен юбилей. На тържествена церемония в зала "Джон Атанасов" на "София Тех Парк" изданието събра най-успешните предприемачи и мениджъри в страната, чиито истории разказва през всички години на прехода, за да отбележи годишнината.

Създадено малко преди голямата промяна през 1989 г., изданието е информационен бюлетин "Икономика и икономическо регулиране". Но след 10 ноември бързо пораства и става "Икономика" - месечно списание за теория и бизнес.

То се превръща в своеобразен летописец на прехода към пазарна икономика, способна да се развива в условията на глобална конкуренция. Списанието е съвременник и наблюдател на промяната, има своя памет за събитията, надеждите, разочарованията, но и за реалностите и успехите.

За да отбележи повода, "Икономика" връчи юбилейни плакети на предприемачи и мениджъри, които през последните години водят промяната и работят за успешното развитие на българската икономика и пазар.

От индустриалния сектор бяха отличени Николай Вълканов, председател на Надзорния съвет на "Минстрой Холдинг", Тим Курт, изпълнителен директор и вицепрезидент на "Аурубис България" и Боряна Манолова, главен изпълнителен директор на "Сименс България". Те получиха наградите си от заместник-министърът на икономиката Лилия Иванова и Стамен Янев, председател на Българската агенция за инвестиции.

Носители на плакети във финансовия сектор станаха Виолина Маринова, главен изпълнителен директор и председател на УС на "Банка ДСК", Петя Димитрова, главен изпълнителен директор и председател на УС на "Пощенска банка", Петя Славова, председател на Надзорния съвет на "Инвестбанк" и Данчо Данчев, главен изпълнителен директор на "Дженерали Застраховане".

Техните награди връчи председателят на Управителния съвет на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ) Кирил Домусчиев. От 2015 г. списание "Икономика " партнира с най-голямата работодателска организация в страната по организацията на конкурса "Мистър и Мисис Икономика".

Юбилейни плакети получиха и две дами, които работят в сектора на зедемелието и промишлеността на храните и напитките - Цветелина Николова, управляващ директор на "Катаржина Естейт" и Светла Боянова, изпълнителен директор на "Агрион Финанс". Техните награди връчи главният редактор на списание "Икономика" Невена Мирчева.

Министърът на туризма Николина Ангелкова пък даде плакетите на Зарина Генчева, изпълнителен директор на "Метрореклама" и Стоян Ставрев, управител на "Българска консултантска организация".

"30 години списание "Икономика" е синоним на качество в журналистиката, работейки отговорно, обективно и професионално. Списанието се утвърди като гласът на бизнеса и вече е лидер не само сред печатните издания като най-дългогодишното месечно издание след промените у нас, но и сред онлайн медиите. Сайтът Economic.bg е сред най-четените бизнес медии у нас, а пълното издание на списанието изцяло се публикува онлайн", каза Боян Томов, изпълнителен директор на "Медия Икономика България" - издател на списание "Икономика".

Той припомни и най-успешните проекти на списанието през годините. Конкурсът "Мистър и Мисис Икономика" е най-емблематичното събитие, организирано от изданието. Той отличава най-успешните хора в българската икономика от 1990 г. насам и догодина също ще отбележи своята 30-годишнина. През годините статуетката "Рибарят и златната рибка" на Ставри Калинов се превърна в символ на високите постижения на бизнеса.

Вече трета година "Икономика" подготвя и специалното луксозно издание "Успешните компании", в което досега са участвали над 250 работещи в страната фирми. Третото издание беше представено на церемонията за юбилея и вече е достъпно за широката публика. "Надяваме се и то да обиколи целия свят, така както се случи и с предишните издания, благодарение на търговските представители на България в чужбина", допълни Боян Томов.

Той получи специалното отличие на най-голямата работодателска организация у нас - Почетен златен знак на КРИБ, който се връчва за успешни постижения.

Министърът на туризма Николина Ангелкова връчи на Боян Томов и списание "Икономика" и специална грамота за ползотворно партньорство в популяризиране устойчивото развитие на българския туризъм и по повод 30-годишнината.

Гостите на церемонията видяха и специално създадения за юбилея на списанието филм "Следващите 30", в който главни герои бяха едни от най-изявените предприемачи и мениджъри в България. Те разкриха своята визия за развитието на икономиката и секторите, в които работят, за престоящите години.

За приятната атмосфера допринесоха чаровните изпълнителки от трио "Хипнотик", а водещ на церемонията беше Димитър Павлов.

/dir.bg

 

Прибави коментар

   
Име * :
Град :
Коментар * :
 
Прибави