Търсене на
контакти на фирми
 

РВД облекчи процедурата за кандидатстване за авиодиспечери

РВД облекчи процедурата за кандидатстване за авиодиспечери

Пролетната кампания за набиране на кандидати за ръководител на полети на BULATSA започва от днес и ще приключи на 30 април. ДП РВД улеснява желаещите да практикуват тази професия и предоставя възможност за безплатен тест по английски език в София, Варна и Бургас.

От тази година кандидатите за авиодиспечери, които в рамките на предходните 5 години са се явявали успешно на теста и са покрили ниво B2, ще преминат директно до втория етап от подбора – тест Feast 1. 

По време на кампанията ще се проведат три пъти „Дни на отворени врати“ – на 25 февруари, 7 и 29 март. Желаещите да се запознаят отблизо с професията Ръководител на полети ще могат да посетят ДП РВД и да научат подробности за организацията, както и да разгледат учебния център и оперативната зала.

През последните години трафикът над България се увеличи драстично и само за 2018 г. BULATSA (Bulgarian Air Traffic Services Authority) обслужи над 800 000 въздухоплавателни средства. Това налага и приемането на нови хора, които да се грижат за безопасното обслужване на въздушното движение.

На 3 февруари ДП РВД отбеляза своята 50-годишнина. Цяла година ще бъдат провеждани различни инициативи по случай юбилея и ще бъде валидирана специална пощенска марка.

 

Визията на BULATSA е да бъде сред лидерите по аеронавигационно обслужване в Европа и да се развива успешно с предизвикателствата, поставени от новите реалности в Единното европейско небе. Посланието на българските ръководители на полети е „50 години чертаем пътища в небето“./offnews.bg

 

Прибави коментар

   
Име * : 
Град :
Коментар * : 
 
Прибави