Търсене на
контакти на фирми
 

Нов подход за управление на Натура 2000 търси МОСВ заедно със заинтересовани страни

Нов подход за управление на Натура 2000 търси МОСВ заедно със заинтересовани страни

Министерството на околната среда и водите (МОСВ) ще проведе обществено обсъждане с представители на заинтересованите страни на проект за изменение и допълнение на Закона за биологичното разнообразие, съобщават от пресцентъра на държавното ведомство.

Основната цел на законопроектa е да бъде нормативно регламентирано въвеждането на новия подход за управление на мрежата Натура 2000 в България. Чрез него ще се осигури цялостният процес по разработване и прилагане на мерки за подобряванe и поддържане на природозащитното състояние на видовете и природните местообитания, както и ефективно управление на мрежата Натура 2000.

На обсъждането са поканени да присъстват депутати, представители на правителството, неправителствения сектор, национално представените работодателски организации,  синдикатите, както и членовете на Съвета на учените към министъра на околната среда и водите.

Проектът на Закон за изменение и допълнение на Закона за биологичното разнообразие и мотивите към него са публикувани в раздел „Обществени обсъждания“ на интернет страницата на МОСВ.

Обсъждането ще се състои на 5 февруари 2019 г. в София./agrozona.bg

 

Прибави коментар

   
Име * :
Град :
Коментар * :
 
Прибави