Търсене на
контакти на фирми
 

Нисан мотър отложи избора на наследник на Карлос Гон

 Нисан мотър отложи избора на наследник на Карлос Гон

Нисан мотър (Nissan Motor) отложи днес избирането на нов председател на съвета на директорите, който да наследи Карлос Гон на този пост, предаде агенция Киодо.

На 19 ноември в Токио бившият председател на съвета на Нисан Карлос Гон бе арестуван за предполагаеми финансови злоупотреби.

Гон, основоположник на френско-японското автомобилно обединение Рено-Нисан-Мицубиши мотърс (Renault-Nissan-Mitsubishi Motors), бе отстранен от председателския пост на съвета на директорите на Нисан и от ръководния пост в съвета на директорите на партньорската компания Мицубиши мотърс (Mitsubishi Motors). Рено (Renault) се въздържа от уволнението му като главен изпълнителен директор и председател на съвета на директорите, но назначи временно изпълняващ длъжността.

Първоначално Нисан планираше днес да назначи нов председател на съвета си. Една от възможностите бе главният изпълнителен директор на компанията Хирото Саикава да бъде определен за временно изпълняващ длъжността председател на съвета на директорите./dir.bg

 

Прибави коментар

   
Име * :
Град :
Коментар * :
 
Прибави