Търсене на
контакти на фирми
 

Дарителите от САЩ вече могат подкрепят български каузи в Платформата.бг и да ползват данъчни облекчения

Дарителите от САЩ вече могат подкрепят български каузи в Платформата.бг и да ползват данъчни облекчения
Коледният подарък на Платформата.бг - най-големият български сайт за набиране на средства - тази година е за хората, живеещи в САЩ, и за дарителските кампании, които търсят подкрепа отвъд Атлантика.
 
От началото на декември 2018, по силата на споразумение между Фондация BCause и КАФ Америка (CAF America), американските данъкоплатци могат да извършват дарения в Платформата.бг директно към американската CAF America. CAF America е регистрирана 501 (с) 3 организация и даренията към нея се ползват от данъчно облекчение за дарение.
 
Така дарителите на Платформата.бг вече могат да избират между четири варианта: Дарение по банкова сметка, Дарение чрез системата на PayPal, Дарение с кредитна или дебитна карта (Борика), и новото - Дарение с CAF America.С новата опция, Платформата.бг увеличава възможностите на българските благотворителни организации да достигнат до търсените от тях дарители в България и зад океана. Като българска платформа, тя остава и най-лесно достъпната за регистрираните тук организации.
 
„Мисля, че дължим на българите, които плащат данъци в САЩ и даряват често за български организации тази възможност да го правят данъчно ефективно. Полза биха имали както големи национални кампании, така и малки и гъвкави организации, които успяват да привлекат дарителското внимание.“, каза Елица Баракова.

Кои са другите големи предимства на Платформата.бг.
- Платформата.бг е на два езика – български и английски. Платежната система на английски език улесни набирането на дарения зад граница и от чуждоезични дарители.
- Фъндрейзърите получават бърза подкрепа по телефон и имейл за стартиране, редактиране и приключване на кампании.
- Фондация BCause предпазва дарителите от измамници, като проверява получателите на даренията и им иска отчет за използването на даренията.
- Кампаниите получават дарените за тях средства, дори да не са постигнали финансовата цел.
- Регистрираните потребители имат свой профил, в който могат да следят своите дарения и кампании.
- Даренията са данъчно ефективни – дарителите могат да ползват данъчни облекчения, като целта им се издава удостоверение за дарение.

Платформата.бг е изключително ефективна в сравнение с големите дарителски платформи, използвани в САЩ и Европа. Цели 32% от търсените средства са били набрани от кампаниите, като обичайните нива са между 7 и 18%.

От началото на 2018 година през Платформата.бг са дарени близо 185 000 лева. Платформата.бг бе партньор и на кампанията #ЩедриятВторник./gobg.info
 

Прибави коментар

   
Име * : 
Град :
Коментар * : 
 
Прибави