Търсене на
контакти на фирми
 

Асоциацията на българските лидери и предприемачи - ABLE стартира нова програма за младежко предприемачество през февруари 2019 г.

Асоциацията на българските лидери и предприемачи - ABLE стартира нова програма за младежко предприемачество през февруари 2019 г.

Официалното представяне на проекта ще се случи на 6ти декември на специално събитие в офиса на една от компаниите партньор наинициативата - Leanplum.

Най-новият проект на Асоциацията на българските лидери и предприемачи (ABLE) е програмата ABLE Activator, която цели да развие предприемаческитеи лидерските уменияна 30активни млади хора(студенти и млади професионалисти до 35-годишна възраст), като им даде пряк достъп до ресурси в предприемаческата екосистема и практическо знание за развиването на свой бизнес.

Първото издание на проекта започва на 15-ти февруари 2019 г., а кандидатури за участие се приемат до 21 декември.

Организаторите изтъкват, че сред отличаващите курса характеристики е това, че след завършването на ABLE Activator, участниците ще могат да се присъединят към общността на ABLE и да продължат да развиват себе си и проектите си чрез мрежата от членове и ресурси на организацията. Целта на обучението е не само да съчетае практически умения за бизнес и лидерство, но и да даде достъп и контакти на участниците с най-изявените представители на стартъп екосистемата в страната, но и с лидери от иновативни корпорации и международно признати организации.

Официалното представяне на програмата ще се случи на 6ти декември, четвъртък, от 19:00ч. на специално събитие в офиса на една от компаниите партньор на инициативата - Leanplum. Събитието е отворено за всички, желаещи да научат повече за ABLE Activator от нейните създатели.

Програмата се реализира от Асоциация на Българските лидери и предприемачи (ABLE), с генералната подкрепата на Фондация Америка за България и Обединена българска банка.

Какво ще представлява?

Форматът на обучението ще бъде интензивен и е базиран изцяло на метода на ученето чрез преживяване с много практически задачи и симулации. Курсът ще протече в рамките на 6 дълги уикенда (петък-неделя), като всеки от тях ще покрие следните 6 модула:

  1. Изграждане на характер и лидерски потенциал
  2. Формиране на идеи и Хакатон
  3. Създаване на стойност и тестване приложимостта на идеите
  4. Бизнес модел
  5. Маркетингова стратегия, продажби и преговори
  6. Демо ден и уикенд с общността на ABLE

Освен занятията през уикендите, се предвиждат и специални събития всяка сряда, където участниците ще имат възможност да се запознаят с историите на успешни български предприемачи и да посетят иновативни стартиращи компании.

Програмата ще завърши с презентиране на проектите, създадени в ABLE Activator - т.нар. в предприемаческите среди Демо ден (Demo Day), на който всеки от екипите ще представи разработената от тях идея, която може да има както бизнес, така и социална насоченост.

Какво ще получат участниците в програмата?

  1. Споделяне на опит от първа ръка от основатели на стартиращи компании в България, лидери в различни сфери на бизнеса, международни гости и световно признати лектори, чието официално обявяване предстои на откриващото събитие на програмата.
  2. Практически знания, които да ги водят по пътя на осъществяване на една идея - от нейното създаване до представянето на пазара на работещ социален или бизнес проект.
  3. Подробно разбиране на ключовите аспекти на предприемачеството и иновациите в глобален контекст.
  4. Безопасна среда, където участниците могат да развият креативност и критично мислене, да практикуват комуникационни и презентационни умения, както и работа в екип, да получават обратна връзка и да подобряват представянето си.
  5. След успешно завършване на програмата, всеки от участниците ще получи възможност да се включи като пълноправен член в Асоциацията на българските лидери и предприемачи.

Какви са условията за участие?

Участници могат да бъдат студенти от втора година на обучение във ВУЗ, магистри, докторанти и млади професионалисти до 35 годишна възраст. Задължително условие е да владеят английски език и да имат възможност да посещават всички модули от програмата. Необходимо е също кандидатите да имат силна мотивация да се развиват като лидери и предприемачи, както и да допринасят за положителната промяна на средата в България.

Срокът за кандидатстване в 21ви декември и става чрез попълване на апликационна форма на сайта на програмата www.activator.bg

Тридесет от всички кандидатствали ще бъдат избрани за участие в програмата, като таксата за включване е 270лв. Предвижда се най-изявените от тях да получат стипендии.

За всеки от участнците ще бъдат осигурени транспорт, нощувки и изхранване по време на първия и последния модул на програмата, които ще се проведат извън София. Храна, напитки и кафе паузи ще бъдат осигурени и през уикендите, в които ще се провеждат останалите модули от програмата.

За организаторите

„Асоциацията на Българските Лидери и Предприемачи” е неправителствена организация с над 200 членове, преминали през „Програма Младите Лидери на

България” (Bulgarian Young Leaders Program) на Фондация Америка за България.

Приели сме за своя мисия да работим за развитието на активно гражданско общество, да вдъхновяваме лидерство и да промотираме предприемачеството е България.

За контакти:

Кремена Дервенкова, kdervenkova@ablebulgaria.org

Иван Шарланджиев, isharlandzhiev@ablebulgaria.org

 

Прибави коментар

   
Име * :
Град :
Коментар * :
 
Прибави