Търсене на
контакти на фирми
 

Шефът на А1 Александър Димитров стана Мениджър на годината

 Шефът на А1 Александър Димитров стана Мениджър на годината

Александър Димитров, изпълнителен директор на А1 България, получи отличието "Мениджър на годината" за 2018 г. на официална церемония в Софийската опера. Конкурсът се организира за 11-та година от списание "Мениджър".

Наградата беше връчена от президента на България Румен Радев, който е патрон на конкурса.

"Когато говорим за български бизнес, искам да направим едно ясно разграничение, защото за мен има два типа бизнес - единият се фокусира почти изцяло в търсене на подходящи хора сред онези, които разпределят публични средства. Другият - върху ефективен мениджмънт, иновации, конкурентоспособност. Първият ражда несправедливост, корупция, задушава качеството, отдалечава ни от модерния свят и води надолу цялото общество. Вторият движи напред българската икономика, инвестира в обучение и квалификации на служителите, който постепенно, но неотклонно модернизира България и ни води в лидерството в Европа. Него трябва да подкрепяме и като държава, и като общество", с тези думи Радев се обърна към финалистите в конкурса.

"Развитието му през последните десетилетия нямаше как да се случи, ако не бяхте вие - българските предприемачи - хора с богат опит, вземащи важни оперативни и стратегически решения. Вашият успех не се измерва само с пари, защото той означава модернизация на нашето общество. Днес това изисква кураж и характер. Държавата е длъжник на българския бизнес по отношения на правила предсказуемост, законност. Но и той е длъжник на нашите граждани по отношение на заплащане", заяви още държавният глава.

 

Прибави коментар

   
Име * :
Град :
Коментар * :
 
Прибави