Търсене на
контакти на фирми
 

България и Азербайджан ще си сътрудничат в аграрната наука

България и Азербайджан ще си сътрудничат в аграрната наука

България и Азербайджан подписват споразумение за сътрудничество в аграрната наука. Документът ще бъде подписан от министъра на земеделието, храните и горите Румен Порожанов и  азербайджанския му колега Инам Керимов. Работата на експертите от двете страни в земеделието беше активизирана след посещението на премиера Бойко Борисов в Баку в началото на годината, като в делегацията участваше и министър Порожанов.

По време на среща между двамата, министър Порожанов обърна внимание на многото сходства между земеделието на двете страни – като климат, традиции, дял от Брутния вътрешен продукт, борбата срещу заболявания като африканската чума по свинете.

В най-кратки срокове се очаква да бъде  създадена и съвместна работна група, която да развива конкретни проекти и сътрудничество в земеделието между България и Азербайджан.

Ползването на високи технологии с помощта на инвестициите от европейските фондове ни дават възможност почти всяка година да поставяме рекорди в производството на зърнени култури и в различните сектори, каза още министър Порожанов. Той акцентира на ролята на министерството да подкрепя активните контакти не само с ЕС, но и с Китай, Близкия изток и района около Каспийско море. Министър Керимов покани българския си колега да посети отново Азербайджан./agrozona.bg

 

Прибави коментар

   
Име * : 
Град :
Коментар * : 
 
Прибави