Търсене на
контакти на фирми
 

Петото издание на форума „Екоцентрика“ започва днес в Пазарджик

 Петото издание на форума „Екоцентрика“ започва днес в Пазарджик

Представянето на връзките между природата и театралното изкуство е акцентът в петото издание на форума за култура и екологично образование „Екоцентрика„, който започва от днес в Пазарджик. Това съобщи за БТА директорът на Младежкия дом в града Инна Церовска. Културната институция е основен организатор на събитието в партньорство с Общината.

В програмата е включено представлението „Сън в лятна нощ“ на Общински театър „Любомир Кабакчиев“, гр. Казанлък, което ще се играе на открито в парк-остров „Свобода“. За малките зрители е предвидена куклената комедия „От кулата“ на Малка театрална компания. Закриването на форума на 5 октомври ще е с пиесата „Крал Юбю“ от Алфред Жари, постановка на театър „Хенд“- Пловдив.

Пред ученици от професионална гимназия „Ив. С. Аксаков“ ще гостуват актрисата Весела Бабинова и създателката на тийнейджърски интернет портал Николета Попкостадинова.

Ще има и двудневна творческа работилница „Ленд арт по река Марица“. В нея участват арт група „Дупини“ от Велико Търново заедно с пазарджишки творци и ученици. Те ще изработят художествена инсталация от природни материали и тя ще остане разположена на брега на реката.

Работилницата е част от проект „Реката“, който е в програмата на Европейска столица на културата – Пловдив 2019 и е съфинансиран от Община Пазарджик, каза още Инна Церовска.

 

Прибави коментар

   
Име * :
Град :
Коментар * :
 
Прибави