Търсене на
контакти на фирми
 

Повече малки и средни предприятия в България ще използват зелени технологии

 Повече малки и средни предприятия в България ще използват зелени технологии

Европейската банка за възстановяване и развитие (ЕБВР) и Европейският съюз подписаха днес в Брюксел две споразумения за финансиране, експертна подкрепа и разработване на мерки за насърчаване на зелените технологии в България, Латвия и Румъния. Пилотната програма е на стойност 20 млн. евро и ще помогне на повече малки и средни предприятия в тези държави да използват зелени технологии.

„Това вълнуващо ново партньорство с ЕБВР ни позволява да стимулираме финансово иновациите в малките предприятия, където има инвестиционни дефицити в областта на иновациите. Нашите общи усилия ще ни подпомогнат икономиките на Латвия, Румъния и България, ще стимулират конкурентоспособността и растежа.“, заяви Карлош Моедас, еврокомисар по наука и иновации, цитиран от пресцентъра на ЕБВР.

Подкрепата за България по Хоризонт 2020 възлиза на 7,5 млн. евро и ще бъде използвана за намаляване на емисиите въглероден диоксид и за справяне с негативните ефекти от климатичните промени.

Към края на септември 2018 г. само по програма Хоризонт 2020 ЕС вече е инвестирал почти 65 млн. евро в България, около 50 млн. евро в Латвия и 119,8 млн. евро в Румъния./agrozona.bg

 

Прибави коментар

   
Име * :
Град :
Коментар * :
 
Прибави