Търсене на
контакти на фирми
 

Собственикът на болница 'Софиямед' купи ИПК 'Родина'

Собственикът на болница 'Софиямед' купи ИПК 'Родина'

Недостроеният издателски комплекс ИПК "Родина" на бул. "Цариградско шосе" има нов собственик. Това е "Изток плаза" на д-р Михаил Тиков - притежател и верига болници в страната, сред които и "Софиямед", съобщава в. "Капитал".

Собствеността е придобита след два търга, обявени от частен съдебен изпълнител - за високата сграда и за бившия издателски комплекс с печатница, който се намира непосредствено зад нея. Общата площ е 56 декара.

Цената е малко над 40 млн. лева, допълва изданието.

"Изток плаза" е собственост на "Булфарма" и "Диагностично-консултативен център Софиямед". Чрез регистрираната в Пазарджик "Булфарма" Тиков е собственик на най-голямата като приходи верига болници в София ("Софиямед"), Пловдив, Пазарджик, Велинград, Пещера и Бургас. Семейството му има и хотели в Пазарджик, Батак и София.

Продажбата ИПК "Родина" бе по искане на синдиците на фалиралата Корпоративна търговска банка (КТБ) заради неизплатени дългове на собственика на имотите. Това са "Издателско-полиграфически комплекс Родина" и дъщерното му "Родина тауър", които се контролират от депутата от ДПС Делян Пеевски и неговата майка Ирена Кръстева.

Пред "Капитал" новият собственик Михаил Тиков казва, че сделката ще бъде финансирана с банков кредит. Той не обявява плановете си за имота./offnews.bg

 

Прибави коментар

   
Име * :
Град :
Коментар * :
 
Прибави