Търсене на
контакти на фирми
 

ЕРП-тата започват извънреден отчет на тока

ЕРП-тата започват извънреден отчет на тока

Две от енергийните дружества - ЧЕЗ и ЕВН, започват извънреден отчет на електромерите заради новите цени, които се очакват от 1 юли. От третата компания - "Енерго -Про" обясниха, че новите цени почти съвпадат с периода на стандартното им отчитане и извънредно засичане на уредите най-вероятно няма да се наложи. Компанията обаче ще даде възможност на клиентите си, ако решат, сами да засекат електромерите си и после да подадат показанията в ЕРП-то.

Решението за новите цени на тока се очаква да стане ясно в неделя след закрито заседание на Комисията за енергийно и водно регулиране. По предварителни данни електрическата енергия ще поскъпне с под 5%, но финалните разчети още не са готови.

Вчера от ЧЕЗ съобщиха, че ще ангажират допълнително 328 служители. Всички отчетници ще работят с удължено работно време, както и в почивния ден на 1 юли - неделя, добавиха от чешката компания. Поради физическата невъзможност всички електромери да бъдат отчетени в един и същи ден, месечните сметки на клиентите ще бъдат преизчислени към датата на въвеждане на новите цени.

Клиентите ще имат възможност и сами да отчетат показанията на електромерите си на 30 юни. Самоотчитането е по желание и не отменя извършването на месечен отчет от страна на дружеството, добавиха от ЧЕЗ. Клиентите, които искат да се възползват от тази възможност, трябва да направят своя отчет на 30 юни 2018 г. и да подадат данните към компанията между 1 и 5 юли. Фактурите през юли ще съдържат информация за консумираната електроенергия за два отчетни периода - по стари и по нови цени. На сходен принцип ще се проведе отчетът и на другите две ЕРП-та - ЕВН, което обслужва Югоизточна България, и "Енерго -Про", което "държи" Североизтока.

 

Прибави коментар

   
Име * : 
Град :
Коментар * : 
 
Прибави