Търсене на
контакти на фирми
 

Таванът на директните плащания за стопанство ще бъде 100 000 евро

Таванът на директните плащания за стопанство ще бъде 100 000 евро

Максималният размер на плащанията на стопанство, като изцяло се вземат предвид разходите за труд, ще бъде 100 000 евро, а преките плащания за земеделските стопани в размер над 60 000 евро ще бъдат намалени. Това се казва в предложение на Европейската комисия за бюджета на ЕС и Oбщата селскостопанска политика след 2020 г. Целта на мярката е да се постигне по-справедливо разпределяне на плащанията.

Визията за следващата предвижда също малките и средните стопанства да получават повече подпомагане за хектар. Държавите ще трябва да заделят най-малко 2 % от определените им средства за директни плащания за подпомагане на младите земеделски стопани в създаването на стопанства. Към това ще се добавят финансова подкрепа за развитие на селските райони и различни мерки за улесняване на достъпа до земя и на прехвърлянето на земя.

Чрез външното сближаване Комисията продължава да полага усилия за по-справедливо разпределяне на преките плащания сред държавите членки, според визията на Комисията./agrozona.bg

 

Прибави коментар

   
Име * :
Град :
Коментар * :
 
Прибави