Търсене на
контакти на фирми
 

Улесняват процедурата по въвеждане на ловни и неместни дървесни видове

Улесняват процедурата по въвеждане на ловни и неместни дървесни видове

Улесняват процедурата по издаване на разрешителни за въвеждане на неместни или повторно въвеждане на местни дървесни, храстови и ловни видове в природата. Според нов проект, внесен от зам.-министър Атанас Добрев и публикуван за обществено обсъждане, ще се намали административната тежест върху гражданите и бизнеса чрез премахване на изискването за представяне на някои официални удостоверителни документи на хартиен носител.

 Към мотивите е посочено, че реда за издаване на разрешителни за тези видове предвижда  към подадените заявления да се прилага удостоверение за актуално състояние на съдебната регистрация – за юридическите лица и едноличните търговци (ЕТ). Същото представлява удостоверителен документ, за който вече съществува техническа възможност съдържащите се в него данни да бъдат служебно извличани по електронен път. В тази връзка разпоредбата следва да бъде отменена в частта относно предоставянето на това удостоворение.

 Изискуемият документ следва да отпадне и при при подаване на заявление за извършване  на дейности по повторно въвеждане в природата на изчезнали от фауната и флората на страната видове и отчитане мнението на обществеността в района на повторно въвеждане./agrozona.bg

 

Прибави коментар

   
Име * :
Град :
Коментар * :
 
Прибави