Търсене на
контакти на фирми
 

България и Румъния отварят пазара на труда за обмен на кадри в сферата на земеделието

България и Румъния отварят пазара на труда за обмен на кадри в сферата на земеделието

Oбучителен семинар по проект „Трансгранични центрове за устойчива заетост в информационните технологии, туризма и селското стопанство“ ще се проведе на 31 май и 1 юни в Добрич. Инициативата е по програма INTERREG V-А Румъния – България. Темата на семинара е туризъм.

Проектът „Трансгранични центрове за устойчива заетост в областите на информационните технологии, туризма и селското стопанство“ се изпълнява от Водещ бенефициент: Трансгранична асоциация E (quilibrum) Околна среда (CBAEE)-Крайова, Румъния; Втори бенефициент: Национален Туристически Клъстер „Българският пътеводител“ (НТК Българският пътеводител) – София, България и Трети бенефициент: Регионален Агробизнес Център-Видин /РАБЦ/- Видин, България.

Целта на програмата е подобряване на съвместния пазар на труда на целия трансграничен регион в секторите ИКТ, туризъм и селско стопанство. Също така, подобряване на възможностите за заетост чрез обмен на информация и опит.

За изпълнение целите на проекта вече са разработени обща стратегия за устойчива заетост, наръчници за съвместни инвестиции и създаване на заетост, съвместни бази данни за безработни/търсещи работа и за местния трансграничен бизнес. Създадени са два SEM-центрове за устойчива заетост във Видин и Крайова./agrozona.bg

 

Прибави коментар

   
Име * :
Град :
Коментар * :
 
Прибави