Търсене на
контакти на фирми
 

Ще строим завод за високотехнологични продукти за самолети "Еърбъс"

 Ще строим завод за високотехнологични продукти за самолети

Министърът на отбраната Красимир Каракачанов и вицепрезидентът на "Еърбъс Хеликоптерс" Серж Дюран подписаха днес, 23 май, Спогодба, с която се урежда спор, предмет на арбитражно дело за неуредени отношения между Министерството на отбраната и "Еърбъс Хеликоптерс" по договор от 2005 г. за доставка на хеликоптери "Кугар" и "Пантер", съобщиха от МО.

"С подписването на тази Спогодба издигаме нашето сътрудничество на едно ново, по-високо ниво", каза министър Каракачанов. Той благодари на екипите от българска и френска страна за успешните усилия да бъде постигнато споразумение за окончателното уреждане на отношенията между Министерството на отбраната и "Еърбъс Хеликоптерс".

Спогодбата предвижда френската страна да осигури стратегически инвестиции в България за изграждане на завод за производство на високотехнологични продукти за самолети "Еърбъс". Първата копка на завода е направена вече в Пловдив.

През първите три години ще бъде осигурена заетост на до 300 души като е възможно в следващите осем години тази бройка да нарасне на до 800 души. Освен това френската компания "Еърбъс Хеликоптерс" ще предостави един хеликоптер "Дофин" за ползване от Военноморските сили./dir.bg

 

Прибави коментар

   
Име * :
Град :
Коментар * :
 
Прибави