Търсене на
контакти на фирми
 

Над 50 фирми участват на първия българо-китайски форум във Варна

Над 50 фирми участват на първия българо-китайски форум във Варна

Над 50 фирми, клъстери и образователни институции се регистрираха за участие в първия по рода си българо-китайски форум „Международни клъстерни политики“ (BCF 2018), който ще се проведе на 18 и 19 май 2018 г. във Фестивален и конгресен център (ФКЦ), Варна. Форумът е под егидата на Областния управител на област Варна Стоян Пасев. Сред официалните гости са проф. Ли, директор на Институт „Конфуций“ в гр. Бон, Германия и зам.-декан на Бизнес училището към Университета по чужди езици и култура в Пекин и проф. Хуан Маню, Ръководител на катедра по търговия в Бизнес  училището по мениджмънт в Университета по икономика и право, гр. Ухан.

В пленарната сесия бяха представени добри практики на сътрудничество между български и китайски фирми, съобщи Наско Рафаилов, председател на Инициативния комитет на форума.

Иван Тодоров, председател на УС на „Български център за развитие, инвестиции и туризъм с Китай“ ще разкаже за „китайската приказка“ на родопското село Момчиловци. Васил Гелев, изпълнителен директор на Центъра за насърчаване на сътрудничеството в областта на селското стопанство между Китай и страните от Централна и Източна Европа /ЦИЕ/ ще представи първия по рода си в държавите от ЦИЕ „16+1 Логистичен център и Павилион за електронна търговия за селскостопански и други продукти“, открит в края на миналата година в „Тракия икономическа зона“. Ирина Белева, генерален консул на България в Шанхай (2011-2015), съучредител и старши съветник в Българо-китайската асоциация за бизнес развитие, икономист, китаист и дипломат, ще конкретизира защо Пловдив се превърна в център на българо-китайските отношения./agrozona.bg

 

Прибави коментар

   
Име * :
Град :
Коментар * :
 
Прибави