Търсене на
контакти на фирми
 

Проекти се подават само с КЕП на името на кандидата

Проекти се подават само с КЕП на името на кандидата
Формулярът за кандидатстване за финансиране на проект се счита за валидно подаден, когато е подписан с квалифициран електронен подпис (КЕП), издаден на името на кандидата. Това става ясно от отговорите на въпроси на кандидати по подмярката за млади фермери 6.1.
В отговор на запитвания експертите посочват още, че кандидатите по подмярка 6.1 задължително трябва да са регистрирани като земеделски стопани. Те припомнят, че е предвиден приоритет за проекти, които се изпълняват от бенефициенти със завършено средно и/или висше образование в областта на селското стопанство, ветеринарната медицина или икономическо образование със земеделска насоченост.
Проекти, свързани с пчеларството също са допустими, финансират се и проекти в отрасъл „Животновъдство“.
Друго пояснение, което правят експертите, е, че цялата налична в земеделското стопанство земя по проектното предложение трябва да се стопанисва с регистрирано правно основание и в съответствие с чл. 33б от ЗПЗП и с режимите на защитените територии.

Кандидатите могат да намерят начина на изчисление на икономическия размер на земеделското стопанство в утвърден документ към условията за кандидатстване, публикуван в ИСУН 2020./agrozona.bg

 

Прибави коментар

   
Име * :
Град :
Коментар * :
 
Прибави