Търсене на
контакти на фирми
 

БГ изобретение заключва колелото по-добре от верига с катинар. Streebl грабна голямата награда в БАКБ Предизвикателство

БГ изобретение заключва колелото по-добре от верига с катинар. Streebl грабна голямата награда в БАКБ Предизвикателство

Обичате ли да карате колело? Ако отговорът е "Да", как го пазите от кражба? С верига и катинар, които редовно носите на гръб, в раница? Съвсем скоро ще можете да изоставите тези две тежести и пак да сте сигурни, че ще намерите велосипеда там, където сте го оставили. Ще има алтернатива и за велосипеда, окован пред офиса.

Тя е полуавтоматична стойка, захранвана от соларен панел, с карта, която заключва едновременно предната и задната капла на колелото и неговата рамка с помощта на мобилно приложение.

Изобретението е с автор Божидар Христов, а проектът му Streebl снощи грабна първата награда в конкурса БАКБ Предизвикателство, проект на Българо-американската кредитна банка в партньорство с център "Ринкър" към фондация Bcause.

Изпълнителният директор Божидар Христов получи наградата си - 20 хил. лева - от председателя на Надзорния съвет на БАКБ, инициатор на конкурса и председател на журито му - Цветелина Бориславова, в галерия "Сан Стефано".

Целта на БАКБ Предизвикателството е подкрепа за бизнес инициативи, изградени върху концепцията за природосъобразно и устойчиво развитие./offnews.bg

 

Прибави коментар

   
Име * :
Град :
Коментар * :
 
Прибави