Търсене на
контакти на фирми
 

Продължителните обжалвания блокират големите инфраструктурни проекти

Продължителните обжалвания блокират големите инфраструктурни проекти

За да гарантираме високо качество на проектите е необходимо преразглеждане на нормативната база, свързана с обществените поръчки за големите инфраструктурни обекти. Това заяви министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски по време на среща с ръководството на Камарата на строителите в България, която се проведе днес в МТИТС.

Представителите на КСБ изтъкнаха, че трудностите, които среща бранша, са свързани с големия интензитет на проектите в края на всеки програмен период, което води до недостиг на строителни мощности. По думите на Мирослав Мазнев, изпълнителен директор на КСБ, секторът ще бъде по-балансиран, ако има инвестиционна програма за транспортните проекти. Министър Московски уточни, че за възложителите е много трудно да правят точни първоначални графици, тъй като обжалванията и някои административни процедури не могат да бъдат предвидени като продължителност.

По отношение на най-големия пътен проект, финансиран от ОПТТИ - АМ „Струма", министър Московски  посочи, че изпълнението на Лот 3.2 от магистралата е необратим процес и държавата не може да губи повече време до стартирането на участъка. „С Европейската комисия сме на едно мнение, че магистралата трябва да бъде завършена", категоричен беше Московски./infostock.bg

 

Прибави коментар

   
Име * :
Град :
Коментар * :
 
Прибави