Търсене на
контакти на фирми
 

Държавна фирма ще стопанисва язовири, от които общините се отказват

Държавна фирма ще стопанисва язовири, от които общините се отказват

Правителството възнамерява да създаде търговско предприятие, в което, по съгласие на общините, ще бъдат прехвърлени язовирите, които те не могат да управляват и стопанисат. Целта е това предприятие да отговаря за извършването на ремонтите и поддръжката на язовирите. Това обяви пред журналисти в Министерски съвет икономическият министър Емил Караниколов. Според него по този начин няма да се стига до момент, в който да липсват финансови средства за поддръжка на язовирите.

Има и предложение да се създаде фонд, който да генерира средства не само от бюджета, но и от стопанската дейност на всички язовири. От този фонд ще се набират средства за извършване на ремонтите, информира още икономическият министър.

Емил Караниколов обясни, че до другата сряда изменението на закона трябва да е готово и да бъде внесено в Народното събрание.

Министърът на икономиката посочи още, че по време на днешното правителствено заседание са били внесени предложения за изменения в Закона за водите. Чрез тези промени язовирите в България ще бъдат категоризирани на голям и малък, както и какви са техните изисквания за експлоатация. Освен това ще се задължават собствениците и операторите да правят аварийни планове.

По повод инцидента в завод "Арсенал" в Казанлък министър Караниколов каза, че там е възникнала производствена авария, но това е изцяло частно дружество./infostock.bg

 

 

Прибави коментар

   
Име * :
Град :
Коментар * :
 
Прибави