Търсене на
контакти на фирми
 

Български фирми отчитат голям интерес към износ на строителни материали за Гърция

Български фирми отчитат голям интерес към износ на строителни материали за Гърция

Българските компании отчитат голям интерес за износ на строителни материали в Гърция. Това стана ясно по време на Специализираното международно изложение за строителство, интериор, ВиК, басейни, СПА оборудване, ВЕИ - Infacoma & Aquatherm`2018, което се провежда в Атина. Интересът е към оборудване и аксесоари за баня, санитарни материали, столове, железария, керамика и други. Причината е в ръста на строителството в южната ни съседка. Фирмите посочват, че виждат добри перспективи за отварянето им към нови пазари. Те отчитат около 11% ръст в производството през миналата година.

България се представя за първи път с национален щанд на изложението с нова, модерна и единна визия. В проявата участват 7 български малки и средни предприятия, чието представяне се организира от Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия (ИАНМСП). Това са компаниите: „Арон България" ЕАД, „Галда"ООД, „Дизайн груп" ООД, "Модул Студио 2-8" ЕООД, „Мрамор-Риолит-Б" АД, „Санитапласт" АД, „Танушев" ООД.

Българското участие е в изпълнение на проект №BG16RFOP002-2.003-0001 „Създаване на условия за устойчиво развитие и успешно интегриране на българските предприятия на европейски и международни пазари, чрез осигуряване на подкрепа за участие в международни търговски панаири и конференции", финансиран по Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност" 2014-2020, съфинансирана чрез Европейския фонд за регионално развитие./infostock.bg

 

Прибави коментар

   
Име * :
Град :
Коментар * :
 
Прибави