Търсене на
контакти на фирми
 

Опростяването на ОСП и бюджетът за земеделие – топ приоритети за БГ председателство

Опростяването на ОСП и бюджетът за земеделие – топ приоритети за БГ председателство

Модернизирането и опростяването на ОСП, както и бюджетът за земеделие в рамките на многогодишната финансова рамка са темите, по които България ще работи приоритетно в качеството си на председател на Съвета на ЕС. Това каза българският министър на земеделието пред Комисията по земеделие и развитие на селските райони в ЕП.

Ще се разискват и темите с финансирането на фермерите, както и дали е необходимо национално съфинансиране към директните плащания. Други въпроси в областта на земеделието, които ще бъдат обсъждани в рамките на българското председателство, са таван на плащанията за земеделските стопани и въпросът с намаляването на подпомагането.

Състоянието на селскостопанските пазари ще бъде наблюдавано като особено внимание ще има върху пазарите на мляко, пилешко и говеждо месо, плодове, зеленчуци и захар, стана ясно от думите на министър Порожанов.

Страната ни като председател на Съвета на ЕС поставя акцент и върху справянето с нелоялните търговски практики, както и върху повишаване на ролята на фермерите в агрохранителната верига.

България ще проучва още начини за подготвяне на преговори за правно обвързващо споразумение, свързано с горите, каза Румен Порожанов.

Във фокуса на вниманието ще е също устойчивото управление на здравето на животните с фокус здравето на дивите животни. През март тази година в София ще се проведе семинар, посветен на ролята на дивите животни за здравето на животните./Агрозона

 

Прибави коментар

   
Име * :
Град :
Коментар * :
 
Прибави