Търсене на
контакти на фирми
 

Иззеха почти 54 хил. кг развалено месо у нас

Иззеха почти 54 хил. кг развалено месо у нас

Иззеха общо 53 841 килограма негодно месо и месни продукти, след проверките в цялата страна в периода  от 22 декември до 14 януари.

Най-голямо количество е иззето във Великотърновска област. Предимно в складове там са конфискувани  37 533 килограма месо с изтекъл срок на годност. Това съобщи директорът на Агенцията по безопасност на хрaните в старата столица д-р Станимир Спасов. Месото е унищожено в екарисаж, пише bnr.bg. Собствениците на три от ревизираните складове с най-много некачествена стока ще бъдат глобени. Законът предвижда санкция от 2000 до 5000 лева.

В началото на този месец от Агенцията по храните обявиха, че четири тона храни са унищожени покрай Коледните и Новогодишните празници след техни проверки. Тогава  инспекторите са направили над 2800 инспекции. Най-често срещаните нарушения са били изтекъл срок на годност или липса на документи за произход. Един обект е спрян от експлоатация.

В резултат на констатирани нарушения са издадени 48 предписания и  44 акта за установяване на административно нарушение.

При общи проверки на БАБХ, МВР и НАП са унищожени още 16 тона храни при  402 проверки.

 

Прибави коментар

   
Име * :
Град :
Коментар * :
 
Прибави