Търсене на
контакти на фирми
 

Siemens ще открие два нови технологични хъба в България

Siemens ще открие два нови технологични хъба в България

Германската компания Siemens AG ще открие два нови хъба в България. Те ще са разположени в София и Варна и ще са част от направленията Процесни индустрии и задвижвания и Дигитализирано производство.

Инженеринговият хъб във Варна ще обслужва автомобилната индустрия, като в него ще се разработват и внедряват системи за производство и автоматизация. Освен проектиране и модернизиране на такива системи съгласно стандартите на производителя, инженерите ще се занимават и с интегриране на място и пуск на софтуера, както и със задвижвания за индустриалните роботи в автомобилните заводи.

За Варна направлението търси инженери в сферата на автоматизацията, като условията са те задължително да владеят английски език, а немският е предимство. Те ще преминат през специално обучение, което да гарантира, че хъбът ще предоставя услуги от световна класа. На този етап се предвижда екипът да наброява 12 души, като се очаква техният брой да бъде увеличен впоследствие.

„Голяма част от водещите германски производители на автомобили използват системи, базирани на компоненти и контролери на Siemens. Страната ни разполага с нужните кадри с висока техническа подготовка, за да можем да отговорим на техните изисквания”, посочва инж. Маринов.

Хъбът в София ще отговаря за обработката на клиентски поръчки на направленията от целия регион на Централна и Източна Европа. Целта е да се уеднаквят процесите по изпълнение, проследяване и фактуриране на клиентски поръчки, направени по традиционен начин или през онлайн платформата на Siemens –т.нар. Industry Mall. В бъдеще всички поръчки ще постъпват централизирано в новия хъб в София, където ще бъдат обработвани и фактурирани, независимо от държавите, от които идват те.

За целта се търсят специалисти, които владеят някои от националните езици на страните в Централна и Източна Европа като румънски, сръбски, хърватски и други. Предимство са познанията по администриране на процеси, логистика в индустрията, ERP системи, както и опит с изнасянето на бизнес услуги (т.нар. business process outsourcing – BPO). На служителите в софийския хъб също ще бъдат предложени допълнителни обучения и опреснителни езикови курсове.

„Решението на компанията-майка да избере именно България за локация на новите структури отразява имиджа на страната ни като привлекателно място за бизнес и развойна дейност”, обяснява Теодор Маринов, ръководител на двете направления в Siemens България./infostock.bg

 

Прибави коментар

   
Име * :
Град :
Коментар * :
 
Прибави