Търсене на
контакти на фирми
 

ТОЛ такса ще събира Сърбия за коридор 10 след границата с България от 1 януари 2018 г.

ТОЛ такса ще събира Сърбия за коридор 10 след границата с България от 1 януари 2018 г.

От 1 януари започва събиране на пътни такси в участъка на международния транспортен коридор №10 край сръбския пограничен град Цариброд, пише сръбският вестник „Новости", цитиран от economic.bg.

Поради непосредствената близост на пункта за таксуване до българо-сръбската граница и въведената отворена засега тол система (тоест засега тя не работи в останалата част от коридор №10), на практика ще плащат единствено шофьори, пътуващи от и към България.

Таксата за преминаване с мотор ще е 90 сръбски динара (1.48 лв.), с автомобил - 190 (3.13) с ван - 280 (4.62), за автобусите ще е 560 (9.24), а за камионите - 1200 динара (19.79 лв.).

Жителите на Пирот, Цариброд и останалите градове по маршрута ще имат няколко месеца, през които да карат по новия участък безплатно, докато се поставят необходимите устройства отстрани на пътя, които да регистрират необходимата пътна такса.

„Този режим за събиране на такси ще бъде в сила до приключване на работата по източната и южната част (в Сърбия – б.р.) на коридор №10, когато ще се създадат условия за създаване на затворена система за събиране на пътни такси в този участък”, обясняват от сръбската пътна агенция. На клетката за плащане „Цариброд” има общо осем пътни ленти, като там ще работят 37 души./infostock.bg

 

Прибави коментар

   
Име * :
Град :
Коментар * :
 
Прибави