Търсене на
контакти на фирми
 

Български компании развиват успешен бизнес в Беларус

Български компании развиват успешен бизнес в Беларус

Български компании развиват дейност в Беларус в областта на производството на млечни продукти, ресторантьорство и селскостопанска фармация. Това стана ясно по време на среща между заместник-министъра на икономиката на Република България Александър Манолев и министъра на данъците и таксите на Република Беларус Сергей Наливайко.

Има добри примери за реализирани успешни български проекти в Беларус, а позитивен сигнал е, че и към момента са в процес на реализация нови, стана ясно по време на срещата. Българското предприятие „Генезис" строи фабрика за производство на млечни продукти до гр. Могильов, като инвестицията им е за около 8 млн. евро. Същевременно „Булфарма" разширява производство си на препарати за селското стопанство, в предприятието си до Минск, като основно използва български суровини за него. Един от най-разпознаваемите ресторанти в беларуската столица е български - компанията Грандсон до преди една година е стопанисвала ресторант "Габрово" в Минск. Сега тя работи с ресторант "София" в Минск и ресторант "Габрово" в Могильов.

„Тези компании могат да бъдат използвани и като предпоставка повече представители на българския бизнес да се запознаят с възможностите, които може да предложи беларуската икономика, като се надявам и съвместните ни контакти да доведат и до ръст на инвестициите от Беларус", посочи зам.-министър Манолев. По време на срещата и беларуски компании представиха възможностите си в производството на железопътен, автомобилен, тролейбусен и трамваен подвижен състав, както и в областта на машиностроенето./dir.bg

 

Прибави коментар

   
Име * :
Град :
Коментар * :
 
Прибави