Търсене на
контакти на фирми
 

Стартира първият българо-канадски бизнес форум в София

Стартира първият българо-канадски бизнес форум в София

София домакинства днес първия по рода си българо-канадски бизнес форум, съобщават от БГНЕС. В него ще участват посланиците на двете страни д-р Николай Милков и Кевин Хамилтън, търговският аташе на Канада в България Брадуин Ниблок, председателят на Българо-търговската промишлена палата Цветан Симеонов, президентът на Канадско-българската бизнес мрежа Матей Недков, изпълнителния директор на Българската агенция за инвестиции Стамен Янев, икономисти и десетки представители на различни български индустрии.

Сред традиционните експорти са храни, машини и електроника, оптически и медицински инструменти, химикали, фармацевтични продукти, услуги най-вече в сферата на телекомуникациите.

Така български износители на машини например ще могат при необходимост да изпращат свои екипи за поддръжка, вместо да ангажират местни подизпълнители, а български фирми ще могат да участват в обществени поръчки в Канада като разчитат на собствени служители - от архитекти и адвокати до инженери, оператори на кранове, счетоводители." Същевременно споразумението предвижда лостове, с които ЕС да защити своите земеделски производители чрез ограничения за вноса от Канада на сезонни плодове и зеленчуци. Други рестрикции произтичат от забраните в европейското законодателство относно ГМО продуктите и използването на антибиотици и хормони в хранителната индустрия. "Сред досегашните отличници в експорта на ЕС стоки към Канада са производители на сирена от Холандия и Франция, на вина от Испания и Италия, на зеленчуци от Полша. Целта на предстоящия форум е да даде тласък на едно движение, което да приобщи български фирми към този списък", уточни Алекс Нестор, вицепрезидент на Канадско-българската бизнес мрежа./dir.bg

 

Прибави коментар

   
Име * :
Град :
Коментар * :
 
Прибави