Търсене на
контакти на фирми
 

СТАМЕН ЯНЕВ: От началото на годината БАИ е сертифицирала 3 проекта в автомобилостроенето на стойност над 50 млн. лв

СТАМЕН ЯНЕВ: От началото на годината БАИ е сертифицирала 3 проекта в автомобилостроенето на стойност над 50 млн. лв

"Всички усилия на БАИ са в посока да привличаме инвестиции, да подпомагаме иновациите и през тези два основни стълба да реализираме именно потенциала на България в автомобилостроенето. В следващите години заедно с Автомобилния Клъстер, ще работим за развитието на научно-развойна дейност и иновациите.
Машиностроенето се развива успешно в страната, като броя на заетите е 600 000 души, което също е предпоставка през следващите години да привлечем сериозен производител на автомобили в България.
От началото на годината БАИ е сертифицирала 3 проекта в автомобилостроенето  на стойност над  50 млн. лв.  с потенциал да се разкрият над 3000 нови работни места и  в момента работим по 3 нови проекта, които са с приблизително същите параметри“, заяви пред гостите Стамен Янев, Изпълнителен директор на БАИ.
 
Днес в хотел "Експо" в гр. София се проведе национална среща на фирмите от автомобилния бранш, която  се организира от Аутомотив клъстер България и се провежда под патронажа на г-н Росен Плевнелиев. По време на срещата Стамен Янев представи предимствата на България, като политическа и икономическа стабилност, достъп до  пазари, образована работна ръка и финансови стимули към инвеститорите.
 
"Интересна тенденция се забелязва сред 50% от лидерите на мултинационални  компании, които смятат, че основните фактори за развити на индустрията ще бъдат електрифициране на автомобила и преместването на  съсредоточените производители на автомобилни компоненти на Изток към Индия", допълни още г-н Янев.

 

Прибави коментар

   
Име * :
Град :
Коментар * :
 
Прибави