Търсене на
контакти на фирми
 

Започват търгове за модернизация на два жп участъка

Започват търгове за модернизация на два жп участъка

До края на годината Национална компания „Железопътна инфраструктура“ ще обяви търговете за рехабилитация на жп участъците Оризово-Михайлово и София-Волуяк. Това съобщи заместник-министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Велик Занчев, по време на Седмия дискусионен форум „Строителството през 2018 г. – перспективи и предизвикателства“.

До няколко месеца ще бъде обявена и поръчката за изграждане на системите за сигнализация и телекомуникации по жп линията Пловдив-Бургас.

„През юли пуснахме процедурите за строителство на жп отсечките от Септември до Костенец и от Костенец до Елин Пелин, финансирани с европейски средства. За съжаление все още нямаме избрани изпълнители, тъй като и двете се обжалват във Върховния административен съд“, заяви Занчев.

Той допълни, че по ОП „Транспорт и транспортна инфраструктура“ се финансират 6 големи инфраструктурни проекта, като в отделна приоритетна ос са осигурени 68 милиона евро за внедряване на интелигентни транспортни системи. По този начин ще бъдат надградени системите за управление на трафика, за подобряване на безопасността, както и за сигурността в различните видове транспорт./offnews

 

Прибави коментар

   
Име * :
Град :
Коментар * :
 
Прибави