Търсене на
контакти на фирми
 

Над 50 фирми от млечния сектор представят своята продукция в Луковит

Над 50 фирми от млечния сектор представят своята продукция в Луковит

Над 50 фирми от млечния сектор представят своята продукция на Втория национален събор „Млечния път на България през вековете“, който се провежда в Луковит. Заедно с тях в празника, който ще продължи до неделя, участват още 20 компании от хранителната индустрия и други браншове.

„Ние винаги ще бъдем за земеделските производители от млечния сектор, но това подпомагане, което правим и в момента, толерира производството на качествена продукция“, каза при откриването на събора земеделският министър  Румен Порожанов. Над 16 млн. лв. е получила община Луковит по ПРСР през миналия програмен период, а в новия период усвоените средства са над 7 млн. лв., съобщи от своя страна изпълнителния директор на ДФ „Земеделие“ Живко Живков, който също се включи в събитието.

Млекопроизводителите винаги трябва да работят с морал и това, което се предлага в магазините да е качествено и безопасно, апелира от своя страна шефът на Асоциацията на млекопреработвателите Димитър Зоров. Към своите колеги той се обърна с препоръката – „винаги, когато произвеждате хранителни продукти, не забравяйте, че тези стоки може да стигнат и до вашата трапеза без да знаете“. Той пожела успех на участниците в събитието.

 До неделя ще продължи съборът, в който участват производители от цялата страна. Гостите на градчето могат не само да си закупят качествени млечни продукти, но и да разгледат туристическите забележителности в района, с които местните хора се гордеят много./Агрозона

 

Прибави коментар

   
Име * :
Град :
Коментар * :
 
Прибави