Търсене на
контакти на фирми
 

До 100 хил. евро за участие на МИГ в транснационален проект

До 100 хил. евро за участие на МИГ в транснационален проект

До 11 октомври ще продължи общественото обсъждане на проекта на Наредба за прилагане на подмярка 19.3 „Подготовка и изпълнение на дейности за сътрудничество на местни инициативни групи” на мярка 19 „Водено от общностите местно развитие”. В него се уреждат условията и реда за прилагане на подмярката, включително и финансовите условия, изискванията към кандидатите и проектите, както и допустимите дейности и разходи. По реда на наредбата се предоставя безвъзмездна финансова помощ за осъществяване на проекти за подготвителни дейности за сътрудничество и за проекти за сътрудничество – вътрешнотериториално или транснационално, се казва в доклад на зам. министъра на земеделието Лозана Василева до министър Румен Порожанов.

По подмярка 19.3 се финансират дейности, които допринасят за развитието на териториите, обхванати от МИГ. Става дума за обучения, изграждане на капацитет, споделяне на опит, обмен на ноу-хау, подкрепа за промотиране на характерни за местните територии и общности продукти, марки, дейности, забележителности и други дейности. Кандидатстването ще се ще се провежда в Информационната система за управление и наблюдение (ИСУН).

Допустими за подпомагане кандидати са Местни инициативни групи, които са сключили споразумение за изпълнение на стратегията на ВОМР.

Съгласно наредбата финансовата помощ за извършване на допустими разходи, които са принос на всеки един от кандидатите за реализиране на проекти за подготвителни дейности е в размер до левовата равностойност на 10 000 евро за проекти за вътрешнотериториално сътрудничество и на 25 000 евро за проекти за транснационално сътрудничество.

Максималната стойност на допустимите разходи, които са принос на всеки един от кандидатите партньори по проекта е в размер до левовата равностойност на 50 000 евро за вътрешнотериториално сътрудничество и на 100 000 евро за транснационално сътрудничество./Агрозона

 

Прибави коментар

   
Име * :
Град :
Коментар * :
 
Прибави