Търсене на
контакти на фирми
 

Coursedot е "Стартираща компания на годината”

Coursedot е

Coursedot е българската "Стартираща компания на годината". Това стана ясно в понеделник на официалната церемония Central European Startup Awards (CESAwards) - България, организирана от Асоциацията на българските лидери и предприемачи (ABLE). Стартъпът предлага онлайн платформа, чрез която свързва корпоративни и индивидуални клиенти, които търсят IT обучения за служителите си, с тренинг компании и инструктори.

Наградата на церемонията получи съоснователят на компанията Теодор Панайотов, а сертификатът беше връчен от специалния гост на събитието - заместник-министъра на икономиката г-н Александър Манолев.

Стартъп наградите събраха в “Интер експо център” голяма част от представителите на предприемаческата екосистема - над 250 гости. Водещ на церемонията беше небезизвестният и любим на много слушатели радиоводещ от “Дарик Радио” – Драгомир Симеонов.

Какво следва

Следващата стъпка за Coursedot и другите български стартираща фирми с призове е регионалното съревнование на CESAwards, което отново ще се случи в България - на 23 ноември в “София тех парк”. Международната церемония ще отличи най-успешните стартъпи в Австрия, Полша, Чехия, Сърбия, Словения, Словакия, Хърватия, Румъния, Унгария и България.

Мисията на Централноевропейските стратъп награди е да разпознае уникалната и разнообразна природа на предприемаческата общност в тази част на региона – от стартиращи компании в сфери като интернет на нещата, изкуствен интелект, био- и финансови технологии, до споделени работни пространства, акселераторски програми и инвестиционни фондове.

Наградените

На церемонията в понеделник бяха отличени още единадесет компании в различни категории. Пътят до получаването на приза премина през публични номинации и гласуване, както и оценка от жури в състав Румяна Тренчева, регионален изпълнителен директор на SAP, Кирил Петков, предприемач и преподавател в Център за икономически стратегии и конкурентоспособност, Леона Асланова, основател на Innovation Starter Box, Виктор Косконел, изпълнителен директор на Содексо България, Момчил Василев, изпълнителен директор на предприемаческата мрежа Endeavor Bulgaria, Филип Генов, вицепрезидент на Уникредит Булбанк и Дилян Димитров, основател на фонда за рисков капитал Eleven. Публиката - или по-точно всички, които гласуваха онлайн в периода 17 юли до 10 август, представляваше осмият глас, и комплексната оценка на жури и публика определи тези, които получиха статуетките.

В категорията "Най-добър стартъп в начален етап", където се отличават компании с до двегодишна история, които през последната една година са показали най-голям напредък по линия на своя растеж, иновации и въздействие в средата, в която оперират, победителят е Claimcompass. Стартъпът е специализиран в предоставянето на правна помощ за издействане на обезщетения при закъснели и отменени полети.

В категория "Най-голямо социално въздействие" спечелиха EuroPATC, разработили иновативно високотехнологично решение осигуряващо по-надеждна защита на децата с аутизъм.  Победителят в категория “Интернет на нещата” са Bee Smart Technologies, които дигитализират пчеларството с амбицията да изградят селското стопанство на бъдещето. В една от новите категории на формата – най-иновативна биотехнологична компания, отличената компания е създаващата иновации в сферата на фармацията Micar Innovation. Maj.io, която прави технологична революция в подбора на кадри, e победителят в битката за “Най-иновативна технология в областта на изкуствения интелект”. Призът в категория “Финтех стартъп” спечели Klear Lending - платформа за p2p кредитиране и инвестиране, конкурираща се директно с банките. Най-доброто решение за умни градове пък е електрическата триколка наNarcine.

За най-добра акселераторска програма бяха определени Start it Smart | Pre- Accelerator, а за най-добро споделено работно пространство - най-големият споделен офис на СофияPuzl Coworking. Престижната титла “Инвеститор на годината” получиха от фонда LAUNCHub Ventures. 30-годишния предприемач с български корени  Адел Закут от Clippings.com беше отличен като “Основател на годината”.

Инициативата се осъществява благодарение на спонсори и партньори, които тази година са: Содексо България, Dutch Tech, Oli, HP Entreprises, IO Era, Inter Expo Center, Raffi Bar and Gelato, Chivas, Superhosting, The Business Institute, Endeavor Bulgaria, Биодринкс, Бенкомерс, Club Mate, Пирин Спринг, Skill Ground, DigitalK и Startup Navigator.

 

 

Прибави коментар

   
Име * :
Град :
Коментар * :
 
Прибави