Търсене на
контакти на фирми
 

Очакаваме 100 хил. китайски туристи годишно

Очакаваме 100 хил. китайски туристи годишно

Първият за Китай български туристически информационен център бе открит в мегаполиса Шанхай с бляскава церемония в четвъртък вечер. Центърът във финансовата столица на Китай стана възможен, след като Mинистерството на туризма в лицето на министър Николина Ангелкова подкрепи и със споразумение идеята и усилията на компанията ACN Worldwide и на създателя й Нелсън Уонг точно в Шанхай да се открие офис. Той ще свързва български с китайски туроператори и ще представя на огромния китайски пазар възможностите за туризъм в България.

Целта на нашата страна е в близко време китайските туристи в България да стигнат 100 хиляди годишно, заяви при откриването на туристическия център Григор Порожанов, посланик на България в Китай.

От януари до юни 2017 г. около 16 000 китайски туристи са посетили България, което е с 50 процента ръст в сравнение със същия период на 2016 г. Потенциалът за ръст обаче е огромен – в момента 0,2 процента от всички пристигнали от Китай в Европа посещават България. Твърдо вярвам, че този резултат ще бъде надграден с усилията на Министерството на туризма и бизнеса в двете страни, каза зам. министър Милко Теофилов, който участва в откриването на офиса.

Сертификат за откриването на центъра връчи като домакин на събитието Димитър Пампулов, генерален консул на България в Шанхай. Над 200 гости дойдоха да поздравят България за туристическия център. Сред тях бяха консули и дипломатически представители от Гърция, Украйна, Турция, Казахстан, САЩ, както и собственици на китайски предприятия гиганти. На българската вечер в 25-милионния Шанхай бяха и мениджърите на China Airlines, Air China, Qatar Airways, Turkish Airlines, Aeroflot и др. Специално поздравление към България е направила госпожа Шу Вейвън, генерален директор на Туристическата администрация на Шанхай./Агрозона

 

Прибави коментар

   
Име * :
Град :
Коментар * :
 
Прибави