Търсене на
контакти на фирми
 

В САЩ отглеждат буби с материали от Враца

В САЩ отглеждат буби с материали от Враца

10000 черничеви фиданки от сортове с високо плододаване е продала Опитната станция по бубарство и земеделие – Враца в Португалия. Станцията съхранява най-големия бубарски генофонд в Европейския съюз, включващ 140 сорта черница и около 200 породи и линии копринена буба, съобщават от Селскостопанска академия. Тя е главният износител на бубено семе и суха храна за буби за САЩ, добра е реализацията и в Австралия, Холандия, Египет, Гърция, Пакистан.

Опитната станция във Враца провежда курсове за обучение по бубарство с чуждестранни граждани като през миналата година в бубарство са обучени 6 човека от Тайланд, Грузия и Великобритания. През септември и октомври тази година в ОСБЗ-Враца ще пристигнат за обучение курсисти от Украйна, Колумбия и Исландия. Курсовете осигуряват и значителни приходи на станцията във Враца.

Опитната станция е създадена през 1896 г. и е единствената в системата на Селскостопанската академия, а и в цялата страна, която е тясно специализирана в бубарството и копринарството./Агрозона

 

Прибави коментар

   
Име * :
Град :
Коментар * :
 
Прибави