Търсене на
контакти на фирми
 

Страните от ЦИЕ подписаха меморандум за сътрудничество с Китай

Страните от ЦИЕ подписаха меморандум за сътрудничество с Китай

Меморандум за задълбочаване на сътрудничеството в земеделието подписаха Китай и страните от Централна и Източна Европа по време на агрофорум, който се проведе в Словения.

Глобализацията и конкуренцията, базирана на качеството, значително променя агрохранителната система и ролята на малките производители в нея, заяви министърът на земеделието, храните и горите Румен Порожанов по време на конференция на тема „Значение на хранителните вериги на локално и глобално ниво“. Министър Порожанов подчерта, че за развитието на хранителната индустрия българското правителство подкрепя и насърчава въвеждането на качествени стандарти. И припомни, че голямо внимание е обърнато на достигането на европейските норми за безопасност и качество при месните и млечни продукти, но в същото време с различни инициативи успешно се развива и предлагането на традиционни български храни, предават от пресцентъра на МЗГ.

Насърчава се използването на местни суровини, както и преработката им за постигане на продукция с по-висока добавена стойност, която да се предлага на международните пазари.

Позитивен пример е създаването на Центъра за насърчаване на сътрудничеството в областта на земеделието между Китай и Централна и Източна Европа, който започна работа в България на 26 юни 2015 г. В неговите функции влиза предлагането на актуална информация за търговски и селскостопански изложения и подкрепата на ефективните бизнес контакти. /Агрозона

 

Прибави коментар

   
Име * :
Град :
Коментар * :
 
Прибави