Търсене на
контакти на фирми
 

Робот отглежда зеленчуци от семето до реколтата

Робот отглежда зеленчуци от семето до реколтата

Едва ли има някой, който не иска да отглежда плодове и зеленчуци и плодове, да ги консумира пресни и да си достави витамини. За щастие автоматизацията може да бъде решение на липсата на време и умения за засаждане и отглеждане на зеленчукова градина. Няколко инженери от Калифорния са създали робот, чието предназначение е именно да замести човешкия труд и да предостави на хората желаните зеленчуци по максимално ефективен и ефикасен начин.

FarmBot Genesis е технологията, която проследява определени показатели, които са важни за плодородието на почвата и семената.

Експерименталната градина, на която работи FarmBot Genesis е достатъчна, за да даде на един възрастен човек достатъчно зеленчуци за една година. Размерът на градината е 1,5 м х 3 м, но може да е и по-голяма. Стойността на този размер е $3 900, а възвръщаемостта идва след 3 до 5 години. FarmBot Genesis представлява комбинация между две технологии: автоматизацията и 3D принтирането. Роботът има образователна функция, тъй като може да бъде ползват и от ученици./Агрозона

 

Прибави коментар

   
Име * :
Град :
Коментар * :
 
Прибави