Търсене на
контакти на фирми
 

Отварят подмярка 6.1 за младите фермери с бюджет от € 22,5 млн.

Отварят подмярка 6.1 за младите фермери с бюджет от € 22,5 млн.

Държавен фонд „Земеделие“ обяви процедура за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по подмярка 6.1 „Стартова помощ за млади земеделски стопани“ от мярка 6 „Развитие на стопанства и предприятия“ от Програмата за развитие на селските райони за периода 2014 – 2020 г.

Бюджетът на финансовата помощ за приетите проектни предложения в периода на прием е в размер на  на 22 500 000 евро.

Подаването на проектното предложение по настоящата процедура се извършва изцяло по електронен път чрез попълване на уеб базиран формуляр за кандидатстване и подаване на придружителните документи чрез Информационната система за управление и наблюдение на Структурните инструменти на ЕС в България (ИСУН 2020) единствено с използването на Квалифициран електронен подпис (КЕП), чрез модула „Е-кандидатстване“ на  интернет адрес:  ttps://eumis2020.government.bg.

Пакетът документи за кандидатстване се публикува на интернет страницата на Държавен фонд „Земеделие“ – Разплащателна агенция, както и на единния информационен портал www.eufunds.bg.

Подмярка 6.1 „Стартова помощ за млади земеделски стопани“ има за цел улесняване и подпомагане процеса на създаването на жизнеспособни и устойчиви земеделски стопанства или поемането от млади хора на вече съществуващи стопанства, както и насърчаване на заетостта./Агрозона

 

Прибави коментар

   
Име * :
Град :
Коментар * :
 
Прибави