Търсене на
контакти на фирми
 

Декларациите за данъци за второто тримесечие – до края на юли

Декларациите за данъци за второто тримесечие – до края на юли

Всяко предприятие или самоосигуряващо се лице, което изплаща на физически лица доходи, извън възнаграждението по трудов договор и е задължено да удържа данък, трябва да подаде декларация за дължими данъци до края на юли, напомнят от НАП. Декларацията – по чл. 55, (образец 4001) се подава в сроковете за внасяне на дължимите данъци. От приходната агенция посочват, че авансовият данък за доходите от наем, от друга стопанска дейност и за паричните доходи от други източници, удържан за доходи, изплатени през второто тримесечие на 2017 г., трябва да бъде деклариран до 31-и юли 2017 г.

Декларацията се подава и от физически лица, ако предприятието или самоосигуряващото се лице не е задължено да удържа и съответно да внася данък. Дължимите данъци се декларират в НАП до края на месеца, следващ тримесечието, през което е придобит доходът, като за доходи от наем или от друга стопанска дейност, придобити от физическите лица през второто тримесечие на годината, срокът е 31 юли 2017 г.

Повече информация относно декларациите и плащането на данъците можете да получите на телефон 0700 18 700 на цената на един разговор, посочват от НАП./Агрозона

 

Прибави коментар

   
Име * :
Град :
Коментар * :
 
Прибави